Ik ben liefde

Lieve mensen, Nog nooit is zo duidelijk gebleken dat de tijd waarin we nu leven iets anders van ons vraagt. Het is tijd om in het diepe te stappen. Veel van het oude werkt niet meer en we kunnen en mogen zelf invulling geven aan hoe we ons leven anders kunnen inrichten. Maar hoe doen we dat?

Alles wat je nu bent is een optelsom van wat je geweest bent. In die optelsom zit heel veel: je ervaringen en jouw reactie daarop, maar ook wat je is aangeleerd. En wat je zelf hebt aangenomen over het leven, over relaties, over werken, over de politiek, over de maatschappij.

Acceptatie

Hoe moeilijk het ook kan zijn, accepteer wat er is, wat er speelt bij jezelf en hoe de wereld op dit moment in elkaar zit. Ook al worden we daar niet altijd vrolijk van. Besluit hoe jij daar mee om wilt gaan. Vanuit negativiteit zal de wereld niet beter worden. Je hebt misschien niet zo’n leuke jeugd gehad, je vind je werk niet meer leuk of je hebt zelfs geen werk. Gaan je relaties moeizaam of heb je het financieel moeilijk.

Kijk nog eens terug naar die optelsom, en kijk naar waar je vandaan komt! Wat heb je al niet doorlopen om tot hier te komen? Veel meer dan je denkt. Realiseer je dat, laat het tot je doordringen hoeveel je al voor elkaar gekregen hebt. Innerlijk werk is ook werk! Waardeer jezelf erom en laat het dan rusten. Er is geen goed of fout. Dat zijn onze eigen oordelen of invullingen die ons weg houden van groei. Je bent vrij om nu een andere invulling te geven aan wat niet meer werkt voor jou. Wees eerlijk naar jezelf, daar doe je jezelf en de wereld het grootste plezier mee. Geef toe dat je er soms niets van snapt, dat je niet alles begrijpt en laat je oordeel daarover los. Ieder loopt zijn eigen pad en dat kunnen we niet beïnvloeden. Alleen die van onszelf.

Ik ben liefde

Als je je openstelt voor deze gedachte geef je jezelf de ruimte om voorbij het egodenken te gaan. “Ik ben liefde” resoneert in je hart. Probeer het maar: zeg het in gedachten of hardop: “ik ben liefde”. Doe dat met aandacht en voel wat er van binnen gebeurt. Richt je op je hartstreek. Het word zachter in je. Blijf herhalen op ieder moment dat je gedachten niet liefdevol zijn. Doe het als je wel liefdevol bent. Of als je er behoefte aan hebt. Je zult zien dat er wat verandert binnen in jezelf. Dat er antwoord komt.

Als je liefde bent……………….

heb je geen schuldgevoelens

heb je geen schaamte

heb je geen oordeel maak je geen fouten

Als je liefde bent……………….

kijk je voorbij illusies

zie je wat werkelijk telt

zie je schoonheid in alle dingen

Als je liefde bent…………………..heb je lief!

2019-05-20T14:18:51+00:00