Innerlijke roep

We zijn gewend om afgestemd te zijn op wat het dagelijkse leven ons aanbiedt. Vaak is dat de materialistische kant van het leven, en hoe we deze kunnen voortzetten zonder al te veel pijn en moeite. (Schijn)zekerheden zoals werk en relatie, onze woning en onze familie en vriendenclub houden we in stand door overal aan mee te doen. Als we kinderen krijgen geven we niet ons oude leventje op maar passen het in en alles moet gewoon doorgaan. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen maar het is wel zichtbaar om ons heen.

En toch, het knaagt. Op een dieper niveau voelen we dat we geroepen worden. En dat die roep steeds luider wordt. Iets schreeuwt om aandacht. Dat zijn we zelf. Van binnen is de verandering begonnen en daar kunnen we niet meer omheen. Het is ook het beste punt om te beginnen: bij jezelf. In de wereld van vandaag is er weinig meer dat nog klopt. We weten niet of dat wat de media ons voorspiegelt wel klopt. Er komt zoveel aan het licht dat anders en vaak slechter is dan we dachten. Ons voedsel word al zo lang gemanipuleerd dat we niet meer weten wat we nog kunnen eten. Waar kunnen we nog wel op bouwen?

Dat antwoord zit in onszelf. Dat is de roep vanuit ons binnenste. De tijd is voorbij dat de buitenwereld met pasklare antwoorden ons vertelt hoe we het moeten doen. We mogen het antwoord vragen aan onszelf door ons weer helemaal te verbinden met wie we diep van binnen zijn. Dat betekent dat we onszelf volledig mogen accepteren zoals we nu zijn: met inbegrip van ons lichaam die onze bondgenoot is. Met onze emoties, met onze gedachten en overtuigingen en patronen. Die we niet meer als waarheid hoeven te zien maar voor onszelf ter discussie mogen stellen; past dit nog wel bij mij, voel ik me daar happy bij? Denk ik dit vanwege de buitenwereld of heb ik dit mezelf opgelegd?

De gevoelens die daarbij komen kijken helpen je op weg. Deze te ervaren en als boodschapper te zien van jouw innerlijke wijsheid, en dat geldt ook voor angstgevoelens, bieden je een nieuw perspectief. Een kans om los te laten of te helen. Ruimte te scheppen voor de gevoelens van liefde in al zijn vormen. En daar uiting aan te geven. Daarvoor is de reis diep naar binnen, in onszelf nodig. In de diepte van ons Zijn vinden we vrede en kunnen we zonder oordeel ons leven kleur geven, kunnen we ervaren dat we diep van binnen hetzelfde voelen en willen; een wereld waarin harmonie heerst, waarin we met beide benen op de aarde staan en genieten van de materie die het leven ons biedt; vanuit het bewustzijn dat we verbonden zijn in ons diepste gevoel met onszelf en elkaar.

De roep van binnen geeft ons de mogelijkheid een brug te bouwen naar een nieuwe betere wereld waar we zo naar verlangen. De angst voorbij en waar we als voorbeeld kunnen dienen door ons innerlijk kompas te volgen. Dat heeft tijd nodig maar ieder mens maakt het verschil op zijn of haar eigen unieke wijze. In ieder mens is het uiteindelijke antwoord tenslotte liefde.

2019-05-22T14:20:50+00:00